Giftiga växter för kaniner

september 16, 2023

Under sommarmånaderna är det många som väljer att rasta sina kaniner i trädgården. Vissa tar ut kaninerna på en liten promenad och andra flyttar ut buren helt och hållet. Innan du tar ut dina kaniner i trädgården är det viktigt att du kontrollerar så att den är säker för kaninerna att vistas i. Det finns nämligen ett flertal växter och blommor som du bör hålla kaninerna borta från.

I onlinebutiken Florea kan du hitta mängder med fröer, lökar och knölar som du kan plantera i din trädgård för att skapa en riktigt vacker och blomstrande trädgård. Här hittar du även snittblommor om du föredrar att ta med blommorna in till vardagsrummet eller matbordet. Kom ihåg att ställa kaninburen på avstånd från blommorna. Även om det är så att de inte är giftiga för din lilla vän så kan kaninen tugga för att det är roligt, vilket i sin tur förstör din plantering.

Vilka växter är giftiga för kaninen?

Det finns några växter som är extra giftiga för din kanin och som du måste säkerställa inte finns i din trädgård.

1. Gullviva

2. Lupin

3. Rabarber

4. Sippor

5. Smörblomma

6. Stormhatt

Har du tur kommer din kanin bara att drabbas av kräkningar och diarré, men vill det sig illa kan den bli så pass förgiftad att den förlorar livet. Gräs är det absolut bästa och tryggaste för din kanin, såväl som maskrosor och maskrosblad som de älskar att tugga i sig. Dessa är helt säkra för kaniner att äta av och till och med fördelaktigt.