Kaniner är det perfekta sällskapsdjuret

juni 13, 2019

Kaninen är ett sällskapsdjur som många glömmer bort ens finns. Det talas om att man ska skaffa hund, hamster, katt, fågel och så vidare, men kaninen är också ett väldigt trevligt djur att välkomna till sin familj. I följande inlägg kommer du att kunna finna några av de bästa fördelarna med att ha en kanin och några saker som är viktiga att tänka på när den väl ska välkomnas i ditt hem.

Söta att titta på

Kaniner är nog ett av de sötaste djuren som finns. Förutom att man kan titta på dem så kan man även ta fina bilder på dem. Om du har en kanin så kanske det är dags att presentera den för världen genom att skaffa ett eget konto på sociala medier till den. Du kan även ta väldigt snygga selfies till ditt eget konto där du poserar med din kanin. Det finns många olika färger att välja bland när man ska välja kanin.

Kan ge lugn och harmoni i vardagen

En kanin kan vara det perfekta djuret för dig som har en stressig vardag och som behöver komma hem till någon att kela med. Det har visat sig i studier kunna ha stor effekt på ens hälsa och dessutom är det ju väldigt mysigt att kela med en kanin. Det finns nog inget annat djur i världen som har så mjuk päls som en kanin. Kaninens mjuka päls har en lugnande inverkan på den person som kelar med den. I dagens samhälle är det mycket som orsakar stress, allt från jobbet till radon i ens egen bostad. Genom att göra en radonmätning kan du ta reda på om halterna är på tok för höga.

Behöver inte mycket träning

En kanin behöver inte mycket träning som till exempel en hund. Man kan låta dem springa runt själva i huset eller lägenheten och ibland kan man även släppa ut dem i trädgården. Det är dock viktigt att man tänker på kaninens välmående och därmed städar buren med jämna mellanrum och ser till att den ständigt har rent vatten och mat.

Kan lära sig att gå i koppel

Även om man kanske inte kan få en kanin tam på samma sätt som man kan med en hund så finns det faktiskt vissa kaninraser som har lättare att lära sig saker än andra. Till exempel finns det flera kaninägare som menar att deras kaniner har lärt sig att gå på promenader. Det som krävs för att man ska lyckas med detta är ett kaninkoppel och mycket tålamod. Det är också viktigt att man tänker på att det finns djur som ser kaniner som en smaskig måltid, och just därför ska man alltid hålla ett extra öga på sin kanin när man är ute och går. Samma sak gäller om man har kaninen i trädgården. Det är bra om man har en bur med tak eller åtminstone stängsel ovanpå så att inga andra djur kan ta sig in och skada kaninen.