Ta hjälp av kaniner

maj 4, 2019

Kaniner är kanske bland det sötaste som finns. Vi har många kända kaniner runt om oss i tecknad form, bland annat Kanin i Nalle Puh och Alice i underlandet. Likaså som leksaker och prydnader. Många av oss smälter vid bara åsynen av dem, och de som har långa öron brukar vara extra gulliga. Huruvida våra känslor gentemot dem är besvarade kan vara olika, vissa kaniner visar med hela sitt väsen att de inte vill ha kontakt medan vissa av dem är riktigt keliga. Alla av oss kan inte ha kanin som husdjur men vi kan inspireras av dem inför olika sociala sammanhang.

Kanintema

Att använda sig av djurmotiv och prylar när vi ska fira olika saker är alltid roligt och välkommet bland gästerna. Det är ett tacksamt utgångsläge för att piffa till festligheterna lite extra. Just kanintema är något som älskas av både små och stora. Här kommer ett par tips för familj och vänner kring hur kaninen kan göra de flesta av våra tillfällen minnesvärda både som levande och i andra former.

[b]-Barnkalas:[/b] Barn älskar de flesta djur, speciellt de med päls som de kan klappa och gosa med. Kaninen är särskilt uppskattad bland barn eftersom den sällan bits eller springer iväg. Den är dessutom ganska liten och inbjudande. Om det är dags att tänka på ett kalastema kan kalaset med fördel vara ute vid en lekpark. Det finns lekparker med små stall där det finns olika djur som till exempel kaniner, åsnor, hönor, och katter. Det är sällan barn är allergiska mot allt och med kombination av lekpark kommer det finnas något för alla barn att bli lyckliga över. Det blir ett kalas som både inbjuder till lek och närhet, speciellt för dem som av någon anledning inte kan ha husdjur.

[b]-Babyshower: [/b]När det är dags att få barn är en bra babyshower något som verkligen uppskattas av den blivande mamman. Under graviditeten som ofta känns som en evighet är det uppskattat med lite extra omtanke. Babyshowern kan med enkelhet gå ut på att alla klär ut sig till kaniner och kommer med fina presenter såsom kaningosedjur och kläder till kommande bebisen.

Om den kommande bebisen dessutom har ett syskon och det är okej med föräldrarna att skaffa ett husdjur är det ett ypperligt tillfälle att även lyfta blivande storasyskonet med en present i form av en kanin som en ny familjemedlem som barnet kan ha ansvar för. Ett bra knep för att avleda eventuell kommande syskonavundsjuka…

Oavsett vad kaninen ska fylla för funktion genom att användas som tema, besök under en utflykt eller kanske till och med testas på som husdjur är det något som kommer ge glädje, fina minnen och stunder med våra nära och kära.